Wie zijn wij?

Saro Merzak heeft een lange geschiedenis als het gaat over ervaring in de plaatsing van steentapijt.

Hoe is het voor Willy Saro allemaal begonnen? Steentapijt van waar komt dit? Hoe lang bestaat dit vloersysteem eigenlijk?

Wij leggen het met veel plezier aan je uit.

Steentapijt of grindvloer is uitgevonden door Strizo. Strikolith en Zoontjes Beton, 2 Nederlandse bedrijven, waren samen een buitensysteem aan het ontwikkelen : een bestrating op basis van grind en epoxy. Door hun experimenten kwamen ze snel tot de conclusie dat ze iets uniek hadden ontdekt. De grindvloer was geboren en werd in de beginjaren voornamelijk geplaatst in autoshowrooms, kantoren, ect.. In een latere fase ook in woningen. Strizo was al al actief vanaf 1969 maar de plaatsing van steentapijt / grindvloer in woningen startte eind jaren 70.

Willy Saro is altijd actief geweest in de interieurwereld en hierdoor kwam hij op vele plaatsen. Op een bepaald moment ontdekte hij steentapijt en was onmiddellijk verliefd. Door zijn zoektocht kwam hij in 1983 terecht bij de uitvinders van het steentapijt. Daar deed hij een pak werkervaring op en leerde hij de knepen van het vak. Na een aantal jaren verliet hij dit bedrijf om in Belgie een eigen bedrijf te starten. Het werd al snel een groot succes, want in de jaren 2000 werd zijn bedrijf het grootste van België in de plaatsing van steentapijt.

Willy Saro kon zich niet meer vinden met een te groot bedrijf; zijn voeling met de werkvloer nam af omdat hij meer een manager en teamcoach was geworden terwijl het zelf vloeren zijn grootste passie was… Hierdoor werd zijn honger naar de beginjaren terug groter en daarom richte hij een nieuw bedrijf op : Saro – Merzak. Met Saro Merzak wilt Willy Saro een bedrijf in de markt brengen dat opnieuw een pioneer kan zijn. Klein blijven om Groot te zijn in de markt door een befaamde naam te krijgen op gebeid van kwaliteit en afwerking.

Saro Merzak heeft zeer sterkte troeven als het gaat over ambacht en vakkennis. Zo wordt er voor gezorgd dat er in iedere ploeg steeds een vloerder met minstens 30 jaar ervaring aanwezig is. Het zou dus kunnen dat u de collega’s van 1983 nog tegenkomt op de werkvloer, want Saro - Merzak werkt zoals het moet en deze generatie van ervaren vloerleggers kan zich perfect vinden met deze authentieke werkwijze.

Deze ervaring gecombineerd met de beste producten op de markt kan Saro – Merzak gerust stellen dat zij de beste zijn op de markt. De vakmannen zijn zeker niet de goedkoopste, want ze streven niet om de grootste te zijn maar wel de beste op gebied van afwerking en kwaliteit.

Saro Merzak denkt ook aan de toekomst; zaakvoerder Willy Saro zijn visie is er geen van korte termijnen. Na bijna 10 jaar wil Saro – Merzak nog steeds groeien in het vakmanschap, innoveren en kijken naar morgen. Zo zal het bedrijf ook verdergezet worden door de kinderen van Willy Saro, die vanaf dag 1 reeds nauw betrokken zijn met zijn hobby :-)

De officiële 10de verjaardag belooft een speciale verjaardag worden, Stay tuned!

Heb je nog vragen?

Contacteer ons