Een gietvloer is een kunststof vloer die in verschillende lagen wordt aangebracht. Een gietvloer wordt vloeibaar geplaatst, is naadloos en vloeistofdicht, en kan op elke vlakke ondergrond worden aangebracht (beton, tegel, hout, ... ). Door de warmtegeleidende eigenschappen van de gebruikte kunststoffen, vormt vloerverwarming in combinatie met een gietvloer geen enkel probleem.

De gietvloeren zijn beschikbaar in een ruime waaier aan kleuren; ook kleurcombinaties zijn mogelijk. De vloeren kunnen in verschillende motieven worden aangebracht (bvb betonlook), er kunnen lijnen of spiralen in worden aangebracht, ja zelfs uw naam kan erin geschreven worden.

De polyurethaan-gietvloeren zijn zacht en elastisch, hetgeen ze zeer geschikt maakt voor particulier gebruik. Epoxy-gietvloeren daarentegen zijn erg hard en daarom meer geschikt voor industriƫle toepassingen.

Gietvloeren zijn zeer eenvoudig in het onderhoud en hebben een lange levensduur. De elastische eigenschappen van de gebruikte kunststoffen voorkomen scheuren en barstjes in uw vloeren.

Bekijk hier voorbeelden van Design Gietvloer